Sjörapportsfilosofi

29 Jan, 2023 at 16:54 | Posted in Varia | 1 Comment

radioI dessa tider — när ljudrummet dränks i den kommersiella radions pubertalflams — har man nästan gett upp.

Men det finns ljus i mörkret.

I programmet Text och musik med Eric Schüldt — som sänds på söndagsförmiddagarna i P2 mellan klockan 11 och 12 — kan man lyssna på seriös musik och en programledare som verkligen har något att säga och inte bara låter foderluckan glappa. Att få höra någon med intelligens och känsla tala om saker som vi alla går och bär på djupt inne i våra själar — men nästan aldrig vågar prata om — är en lisa för själen.

Jag har i flera år nu lyssnat på Erics program varje söndag. En helg utan hans tänkvärda och ofta lite melankoliska funderingar och vemodiga musik har blivit otänkbart.

Sjörapport - fyrwikiIdag gladde han många av oss som älskar radions sjörapporter med att på sitt vanliga älskvärda och smått filosofiska sätt hylla denna radions eviga följeslagare.

För den som vill somna in skönt till ljudet av vacker musik och sjörapporter är det här ett måste.

Som så ofta de senaste åren är det den eminente Eric Schüldt som får mig att hitta nya ljudintryck. I en tid — många kallar den ‘modern’ — då alla förväntar sig omedelbar behovstillfredsställelse här och nu, njuter jag av att få gå och längta efter nästa söndags musikupplevelse och betraktelser över tillvarons  — och sjörapportens  — mystik.

Tack Eric!

1 Comment

  1. Absolut! Eric Schüldt gör ett mycket fint program som jag ofta lyssnar på också. Och Sjörapporten är musik för själen!Lyrik! Brukar ofta sätta på den podden och brukar somna lugnt och nånstans utanför Öregrund eller Klaganshamn fyr eller vid sällsynta fall någonstans vid farvattnen utanför Jæren och Lista! Underbart!


Sorry, the comment form is closed at this time.

Blog at WordPress.com.
Entries and Comments feeds.