Lars Jonung och Daniel Waldenström — Sveriges egna Dr Pangloss

24 Dec, 2021 at 14:17 | Posted in Economics | 3 Comments

Sagan om Karl-Bertil Jonssons julaftonNär Karl-Bertil Jonsson i Tage Danielssons klassiska julsaga lägger undan några rika människors julklappar och delar ut dem till fattiga brister han i respekt för den privata äganderätten, skriver Lars Jonung och Daniel Waldenström på DN Debatt idag. Enligt dessa ekonomiprofessorer är det kapitalism och marknadsliberalism som är den ’okände välgöraren’ som gynnat oss alla med “god ekonomisk tillväxt och demokratiska fri- och rättigheter.”

Och detta ankors plask och grodors plums tror dessa herrar att de kan lura i folk. De måste tagit fel på årstiden. Det är inte första april idag. Det är julafton!

Trots att båda herrar vet bättre, nämner de inte med ett ord att Sverige under de senaste fyra decennierna är ett av de länder i världen där ökningstakten i ojämlikhet vad avser rikedom och inkomster varit som störst.

Jag säger som Fabian Månsson: Vet hut! Vet sjufalt hut!

3 Comments

  1. De båda forskarna borde tilldelas varsin tavla på Bodens fästning som straff för artikeln som de begått,tycker jag!

  2. Man skulle ha kunnat tro på den prokapitalistiska visionen för femti år sen, då kapitalister fortfarande profiterade på att organisera produktion. Men nuförtiden är det ju främst rentierism som gäller, https://gemensam.wordpress.com/2021/10/27/naringslivet-har-trottnat-pa-produktion/

  3. Ovetenskapligt trams,bias och trixande med statistik och siffror för att rättfärdiga givna åsikter. Lågvatten-nivå från dessa båda ideologi-producenter!Men tyvärr så har de ju inflytande och makt också,annars kunde man förbigå struntet med tystnad. Ja Lars, det borde veta hut!Sjufalt hut!


Sorry, the comment form is closed at this time.

Blog at WordPress.com.
Entries and Comments feeds.