Vänsterpartiets svek mot invandrarkvinnorna

19 Jan, 2020 at 17:22 | Posted in Politics & Society | 2 Comments

Amine Kakabaveh är kurd med rötter i Iran … I somras uteslöts hon ur Vänsterpartiet efter flera års konflikt med partiledningen. Som riksdagsledamot drev hon stenhårt frågor om hedersförtryck – något som man i vänstern länge inte vågade tala högt om.
– De sa hela tiden till mig att jag underblåser rasism när jag pratar om att flickor blir slagna och bortgifta. Men det är ju de som tiger som underblåser rasism. Tack vara att de varit så fega har SD vuxit …

kaRädslan för sanningen – att många invandrarkvinnor lever under ett religiöst och kulturellt patriarkalt förtryck – är fortfarande utbredd i partiet.
– Jonas svek invandrarkvinnor. Han var feg.

I föreningen “Varken Hora eller Kuvad” är Amine Kakabaveh frontfigur. Enligt föreningen har hedersförtrycket ökat sedan mordet på Fadime. Tusentals kvinnor och flickor lever med moralpoliser, både inom och utom familjen, som ska bestämma om hur de ska klä sig och uppföra sig.
– Problemet är att det svenska samhället vill att vi behåller vår egen kultur. Sverige är det enda land i hela Europa där man betalar hundratals miljoner till olika etniska och religiösa föreningar utan att ens ställa krav.
–Samhället ska inte bidra till att upprätthålla fundamentalism, hedersförtryck och patriarkala strukturer med skattepengar.

Olle Lönnaeus/Sydsvenskan

2 Comments

  1. En skam av V!

  2. Det är ju inte bara dom som får pengar. Det får alla organisationer – utan att något kollas i efterhand.

    Om man vill vara konspiratorisk är det ett sätt att tämja organisationer till att inte vilja bita den hand som föder dem. Metoden introducerades redan av kejsar Konstantin, gentemot de kristna. Den var effektiv då, och den är det fortfarande


Sorry, the comment form is closed at this time.

Blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.