Mångkulturalism — ett hot mot jämställdheten

7 May, 2016 at 09:55 | Posted in Politics & Society | Comments Off on Mångkulturalism — ett hot mot jämställdheten

Är mångkulturalismen ett hot mot jämställdheten?

Det beror på hur majoritetssamhället agerar. Men om tassandet kring frågan fortsätter så är risken stor att svaret blir ja.

Med stort mod och hårt arbete har Sveriges kvinnor vunnit en sexuell frihet våra förmödrar bara kunde drömma om …

Men det här är inte en kvinnofråga. Det ingår om Sverige ska förbli en västerländsk liberal demokrati – det bästa sätt att leva ihop som människan hittills kommit på …

Repressive-Islamic-beliefs-on-women-gays-and-freedom-create-social-chasm-in-Britain-990x556I Europa ifrågasätts rätten till abort. I spåren efter den arabiska våren krymper kvinnors livssfär. I krig är våldtäkt fortfarande ett vapen. I FN har frågor om mänskliga rättigheter hamnat i händerna på några av världens mest repressiva regimer.

Kvinnors rättigheter begränsas med hänvisning till traditioner, religioner och kulturer …

Det går att välkomna flera kulturer, men då krävs att det finns tydliga spelregler – som alla förväntas följa:

Respekt för de mänskliga rättigheterna, för åsiktsfrihet, religionsfrihet, yttrandefrihet, tryckfrihet. För jämlikhet och jämställdhet och allas rätt att välja sitt liv.

Sverige behöver tydligt formulera vad som gäller. Och se till att detta efterlevs. Inte fastna i kulturrelativism …

Det handlar om att våga stå upp för vad som gäller i Sverige. Det handlar om att inte separera kvinnor och män i det offentliga, att inte svika de unga som gör uppror mot hederskulturen. Det handlar om att stå upp för att Sverige har valt en annan samhällsmodell – i demokratiskt ordning – och att den inte bara är annorlunda, utan bättre.

Heidi Avellan

Som så ofta numera väljer fler och fler viktiga opinionsbildare att bryta mot den tystnadens politik som i decennier lagt ett förödande lock över frågor om invandring och ‘multikulturalism’ i vårt land. Det är på tiden. Och nödvändigt — om vi ska kunna visa på hållbara alternativ till Sverigedemokrater och andra xenofoba populistströmningar i vårt samhälle.

Blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.