Känner du dig också kränkt?

22 June, 2015 at 20:36 | Posted in Varia | Leave a comment

Dagens studenter tycks ha känsliga små själar eftersom de så lätt blir kränkta. Dessutom verkar de leva under den konstiga föreställningen att kränkningar alltid är fel. Dessa unga människor anser sig ha rätt att aldrig bli utsatta för sådant som kan störa deras själsfrid.

kränktMånga vill därför att konst och litteratur numera ska förses med så kallade triggervarningar som säger att här används ord eller här förekommer idéer som kan vara stötande och kränkande för alla som inte omfattar vår tids progressiva tankar.

Det som inte stämmer överens med dessa måste rensas ut. Bort med Den gudomliga komedin där Dante framställde islams profet som schismatiker med en plats i helvetet och inte som ”den perfekta människan”. Nobelpristagare som William Faulkner och T S Eliot behandlar i sina verk svarta och judar på sätt som inte är acceptabla och därför ska de inte längre läsas. Inte ska vi behöva läsa böcker med för minoriteter så diskriminerande titlar som Idioten och Dvärgen. Och är det inte dags att nu så här efter mer än två tusen år rensa bort Platon och Aristoteles ur det västerländska kulturarvet? Två döda vita män med en i dag fullkomligt oacceptabel kvinnosyn.

Carl Rudbeck

Bra rutet Carl!

Dagens imbecilla tyckmyckentrutade kränkthetspladder är en skymf mot alla de som verkligen blir kränkta i vårt samhälle. Att tro att ren historieförfalskning och “redigering” av vår litteraturskatt på något vis skulle råda bot på detta visar bara att en stor del av pk-folket som vanligt har otur när de försöker tänka.

Advertisements

Leave a Comment »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.