Centern – ett parti för nyliberala byfånar på Stureplan

19 Dec, 2012 at 11:22 | Posted in Politics & Society | 3 Comments

Annie LššfI dag presenterade Centern ett förslag till nytt partiprogram. Det är utarbetat av en arbetsgrupp och kommer att behandlas av både partiets styrelse och stämma.

Programmet är välskrivet, engagerande och försöker vara ideologiskt renlärigt. Centerpartiet kallar sig liberalt men frågan är om inte libertarianskt vore en bättre beteckning.

Ett exempel är familjepolitiken:

“Politiken bör varken avgöra hur många människor man får leva tillsammans med, gifta sig med eller vem som ska ärva ens tillgångar.”

Konkret vill man alltså införa månggifte och ta bort den laglott som gör att barn har rätt att ärva hälften av sina föräldrars egendom.

Centerpartiet öppnar även för att ta bort skolplikten, avskaffa anställningsskyddet, införa fri invandring och för att Sverige och EU ska styras federalt. Som USA.

Programmet rör sig i en politisk idévärld där skatt i grunden är stöld och staten existerar eftersom medborgarna avstått makt i utbyte mot beskydd.

En gång i tiden inskränkte sig Centerpartiets ideologi till vilken gata som skulle lagas eller hur man skulle få högre subventioner för mjölken. Nu har det slagit över åt andra hållet.

Förslaget till partiprogram är politisk teori på hög nivå, de stora filosoferna talar mellan raderna, men som praktisk politik är det helt verklighetsfrämmande.

Går man till de politiska ungdomsförbunden hittar man ofta liknande program, välskrivna, engagerande och ideologiskt renläriga.

Sen växer ungdomsklubbisterna upp och lär sig att politiken faktiskt inte fungerar som i studiecirklarna från ABF eller Medborgarskolan.

Utom i Centerpartiet, där blir de partiordförande.

Anders Lindberg (Aftonbladet)

3 Comments

  1. Tank it!

    Slå sönder pengapinatan så pengarna väller ut! 🙂

  2. Har detta parti blivit kidnappat av fånar? Partiet fick mycket pengar när de sålde sina tidningar. Detta lockade kanske en massa stureplansfånar.

  3. Centern har gett sina gamla traditionella väljare “fingret” och totalt gått vilse bland kokainångorna på Stureplan


Sorry, the comment form is closed at this time.

Blog at WordPress.com.
Entries and Comments feeds.