Nationalekonomer och andra galenskapare …

24 November, 2012 at 19:05 | Posted in Varia | 2 Comments

 

Advertisements

2 Comments

  1. Den är kul, kollade på den igår efter att vi suttit och haft högläsning ur en av de vanliga läroböckerna i nationalekonomi, ackompanjerat av skrattsalvor. Nationalekonomi-riffing är nördig underhållning. Funderar på att skriva “study guides” till de vanliga läroböckerna, så studenterna inte missar humorn i boken.

    Det krävs förvisso ett stort mått galghumor, för insikten om att våra makthavare läser och tror på dumheterna kan få skrattet att fastna i halsen. Men som del av den ironiska generationen tycker jag böckerna är hejdlöst roliga.

  2. Själv får jag skrattet att fastna i halsen då jag insett att bokförfattaren, som det högst sannolikt handlar om här ovan, och “hela” forskningsvärlden som det berör tror. Ja, det räcker att skriva det enda ordet i det här sammanhanget.

    Tro finns det gott om i ekonomiforskningen även om det ofta kläs upp i kostymer av matematiska samband och “logiska slutsatser”. Det har jag erfarit genom att delta i den delen av världen. Samtidigt vet jag också att du måste uppnå en viss dignitet eller snarare rang innan du får basunera ut dina upptäckter. Det senare fick jag flera gånger påtalat av en professor som, så vitt jag förstod det, höll med mig. Ja, min forskning påtvingades avskalning för att gå igenom systemet. Dock vart den inte totalt avskalad på det sätt som de professorer och seniora forskare som ifrågasatte var min forskning hörde hemma ville.

    Inte undra på att ibland syns, för den som tittar närmare, den kollektiva dumheten som illustreras av videoklippet här ovan. Det är en skam att tillväxten i “föreningen” är på plussidan…


Sorry, the comment form is closed at this time.

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.