Ramberg visade upp facklig vinstförespråkare i all sin torftighet

27 Oct, 2012 at 16:03 | Posted in Politics & Society | 1 Comment

Det här landet är tyvärr fullt av slöa, slappa, lata och loja journalister.

Men det finns undantag. Ett av dem är Tomas Ramberg.I Ekots lördagsintervju lät han aldrig Kommunals ordförande Annelie Nordström komma undan med de vanliga undanglidningsmanövrerna. Ramberg hade fått vittring och släppte aldrig bytet.

Här var annars ett gyllene tillfälle att klart och tydligt tala om att Kommunal nu vill se till att undanröja möjligheterna för vinstdrivande bolag att verka inom vård, omsorg och skola. Men så blev det inte. Nordström svajade  istället – som vanligt. Skattefinansierade vinstdrivande företag ska enligt Nordström få finnas kvar inom nämnda sektorer. I stället ska man fortsätta ställa större “krav” på företagen. Men detta har vi ju hört förr. Löst och till intet förpliktigande tal. Det hade varit bättre om fackordföranden klart och tydligt deklarerat  att vinstdrivande bolag inom vård, omsorg och skola inte hör hemma i ett svenskt välfärdssamhälle.

Det är bara att lyssna och njuta av intervjun. Naknare än så här i all sin torftighet har man sällan hört en ledande facklig förespråkare för vinstintressen i skattefinansierade välfärdsföretag.

1 Comment

  1. Hade man inte hört det förr…hade man aldrig trott det var möjligt ens…


Sorry, the comment form is closed at this time.

Blog at WordPress.com.
Entries and Comments feeds.