Annie Lööf och Centerpartiet fortsätter rasa

17 September, 2012 at 15:28 | Posted in Politics & Society | 2 Comments

 
 
 
 
 
 
I Aftonbladet kan vi idag läsa om Centerpartiet och Annie Lööfs fortsatta ras mot botten:

Förhoppningarna på Annie Lööf var skyhöga.

Men efter ett år som ­partiledare är krisen för Centerpartiet djupare än någonsin.

I den senaste mätningen från Aftonbladet/United Minds backar de till 3,3 procent.

På söndag har Annie Lööf varit partiledare i ett år. Bemärkelsedagen hade kunnat firas med ljusare siffror. Parti­kamraternas förhoppningar om en ”Lööf-effekt” har grusats. I den senaste mätningen från Aftonbladet/United Minds tappar Centerpartiet drygt en tredjedel av sitt väljarstöd. Det innebär att de för andra gången sedan i juni hamnar under riksdagsspärren.

Förvånande? Egentligen inte, om man betänker vad denna vår egen Margaret Thatcher står för. Även om Annie Lööf inte är ensam ansvarig för centerns kräftgång, är det svårt att inte tolka siffrorna som att väljarna ger underkänt till Stureplansmaffian och dess fullföljande av Maud Olofssons omdaning av centerpartiet till ett nyliberalt högerparti.

Annie Lööf-effekten har uteblivit. Och det med rätta. Ska centerna ha en chans att sitta kvar i riksdagen är det hög tid att man vänder skutan tillbaka mot centerns ursprung som ett landsbygds- och miljöparti. Nyliberal dumdryghet med idoler och förebilder som Ayn Rand och Margaret Thatcher ger inga röster i 2000-talets Sverige.

Advertisements

2 Comments

  1. Är det inte litet tidigt att döma ut henne, Lars? Jag vill ha en valrörelse för att dra slutsatser.

    • Helena, strikt sett ja, men nu har Lööf och C gått bakåt i flera mätningar i år, och det gör att jag tror vägen tillbaka upp blir lång och svår. Men visst, det är två år till valet …


Sorry, the comment form is closed at this time.

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.