Ville Svenskt Näringsliv och Urban Bäckström medvetet sänka SNS?

22 Sep, 2011 at 21:54 | Posted in Economics, Politics & Society | 3 Comments

Ytterligare en av de forskare som medverkade i SNS-rapporten om välfärdssektorns privatisering har nu kommenterat SNS-skandalen. Ekonomiprofessorn Jonas Vlachos skriver på ekonomistas:

Det finns många som har anledning att begrunda vad som hänt. Det avgörande draget tror jag dock var när Urban Bäckström valde att låta Svenskt Näringsliv attackera SNS med full kraft. Det stod då klart att SNS skulle hamna i en förtroendekris antingen hos de betalande medlemmarna, eller i forskarsamhället. Detta är en omöjlig situation eftersom ett SNS utan förtroende i forskarsamhället är en meningslös organisation och samtidigt kan SNS naturligtvis inte existera utan stöd hos medlemmarna.

Genom sitt drag raserade därmed Bäckström i ett drag det förtroendekapital som SNS byggt upp under många långa år. Även om SNS överlever denna situation kommer det att ta lång tid att återskapa detta förtroende. Frågan är om det var en plan från Svenskt Näringsliv att sänka SNS, eller om det helt enkelt var resultatet av en ogenomtänkt strategi? Hur som helst är det synd.

3 Comments

  1. När ska människor få upp ögonen för
    hur kunskap förnekas och förnedras!

  2. vart har Urban bäckström sin politiska tillhörighet?

  3. […] Jinge, Annarkia, Anders Romelsjö, Lars Pålsson Syll, Dela detta:Like this:GillaBli först att gilla denna post. Det här inlägget postades i […]


Sorry, the comment form is closed at this time.

Blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.