Lösskäggsdemokraterna i SD

26 Jul, 2011 at 10:06 | Posted in Politics & Society | 3 Comments

 

Sverigedemokraten  Erik Hellsborn – kommunpolitiker för SD i Varberg – skriver på sin blogg att massakern i Norge är massinvandringens och islamiseringens fel:

 Om det inte funnits någon islamisering eller massinvandring hade det inte funnits något som triggade Behring Breivik att göra som han gjorde.

För Hallands Nyheter förtydligar han:

– Det yttersta ansvaret ligger alltid på gärningsmannen, men ska man diskutera de bakomliggande orsakerna som drev honom så var ju det orsakat av mångkulturen.

HN: Behring Breivik hade en politisk agenda som i mångt och mycket är samma frågor som SD för upp på dagordningen. Bär man då något slags ansvar tycker du?
– Nej, Breivik är en produkt av det mångkulturella samhället. Hade inte Europa blivit mångkulturellt så hade aldrig dödsskjutningarna skett.

Tydligare än så kan det väl inte sägas.

Och dessa lösskäggsdemokrater sitter i Sveriges Riksdag. Men med fler sådana här förtydliganden från landets SD-politiker behöver vi nog inte vara så rädda för att så också är fallet efter 2014! 

3 Comments

  1. Tyvärr finns det flera sådan företrädare inom den svenska extremhögern. Ska tipsa mina FB-vänner om din blogg.

  2. Tror tyvärr inte det kommer att påverka dem så mycket i och med att de ledande företrädarna snabbt tagit avstånd från Hellsborns uttalande. Det ska väl också påpekas att många varit väldigt snabba på att utnyttja dåden i Norge politiskt. Redaktören på Newsmill startade ju exempelvis omedelbart en debatt om ansvarsfrågan vilket är högst olämpligt i ett så tidigt skede. Det spelar ingen roll vem som gör det och det är inte okej bara för att “de onda började”. Det finns vänsterextremister som genom det här dådet nu kommer att känna sig offentligt legitimerade att attackera högerextremister. Och sedan är våldsspiralen igång…

  3. Hörde SD:s partisekreterare på radion i går. På fem min lyckades han minst femton gånger säga att Hellsborns analys var “alldeles för enkel”. Imponerade föga. Som om Hellsborn bara byggt ut sitt resonemang – gjort det mindre “enkelt” – så skulle det nog hålla. I’ll be dipped! Att vara fel ute är inte detsamma som att vara “alldeles för enkel”..


Sorry, the comment form is closed at this time.

Blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.