Johnny Munkhammar ute och reser om barnfattigdom

9 Jun, 2011 at 17:12 | Posted in Politics & Society | 6 Comments


I en mer än vanligt usel artikel försöker moderaten Johnny Munkhammar på newsmill idag att blanda bort korten kring de nya avslöjandena om barnfattigdomens utbredning i dagens Sverige. Precis som alla andra nyliberala marknadsfundamentalister inom borgerligheten vägrar Munkhammar inse att låga löner och jobbskatteavdrag inte garanterar  barns välfärd. Ett välfärdssamhälle klarar sig inte utan skyddsnät. I stället för att bara vara ute och resa, borde Munkhammar resa till USA och se hur barn till “the working poor” har det i ett land där man omsatt de nyliberala drömmarna i verklig politik!

6 Comments

 1. Instämmer!

 2. Detta till synes ändlösa nyliberala skroderande om att det bästa sättet att avlägsna fattigdom, såväl nationellt som globalt, uppnås genom frigörande och tryggande av marknaden, har blivit en storskalig fars vars motstycke är svåröverträffad. Och då kanske man ändå uttrycker sig i milda ordalag! Avvikelser från den nyliberala statens teoretiska grundantaganden får sällan något veritabelt erkännande av företrädarna. För inte kan det väl vara så att ideologin, i sitt praktiska genomförande, lider av omfattande funktionsoduglighet?

  Infektiös dogmatik i ett nötskal säger jag.

  Tack Lars, för en mycket läsvärd och välbehövlig blogg. Ser fram emot fler analyser och välriktad kritik.

  • Lovar att fortsätta både med kritik och analys. Tack för det glada tillropet!

 3. Elementärt men mycket viktigt. Keep on the good work…

 4. Hej Lars,
  vad är det du tycker är dåligt med artikeln?
  Är det språkliga brister eller bara det faktum att ni har olika syn på hur samhället ska ta ansvar?

  mvh //PÅ

 5. Bortsett från att Munkhammar stilistiskt de facto är rätt torftig, framgår det väl ändå rätt tydligt av inlägget att uselheten fr a – enligt mitt sätt att se det – ligger i det nyliberala angreppsssättets utgångspunkter och brist på empati för utsatta barns behov av stöd och hjälp – utöver att säga att om deras föräldrar bara accepterar tillräckligt låga löner så får de jobbb och allt ordnar sig. Detta är i mina ögon uttryck för en usel och unken människosyn.


Sorry, the comment form is closed at this time.

Blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.