Norge – ett land av kretiner?

30 May, 2011 at 13:20 | Posted in Varia | 5 Comments

Härom veckan skickade yours truly ett brev till en kollega i Kristiansand i Norge. Det visade sig att institutionen dit brevet var adresserat hade bytt boxnummer. Vad gör då det tydligen helt intelligensbefriade norska postverket? Jo, man sänder tillbaka brevet och låter meddela att “sendingen er sendt i retur fordi postadressen er feil.” Och så bifogar man rätt postadress!! Istället för att bara sända brevet vidare med den rätta adressen.

Hur var det nu Moltas sjöng? “Norge, Norge, är ett ruttet land”. Fan vet om han ändå inte hade rätt, den gamle mosebackisten!

5 Comments

  1. “Tillgänglighetsfelet” kallas det inom psykologin när man drar snabba slutsatser utifrån den förhandenvarande magra informationen man har. Där gjorde du mig besviken, Lars.
    Norge är visserligen knepigt, men i alla fall…

  2. Jaha så utifrån ett brev du skickar och får tillbaks så blev plötsligt hela Norge full av kretiner; det var ju en intelligent analys av en svensk:-)

  3. Regler är ju till för att följa, men lite vardagsförnuft och flexibilitet är ju inte så dumt det heller. Hur var det nu Rosengren sade? “Norge, den sista kvarvarande Sovjetstaten”?

  4. Jag tror inte de är kretinigare än vi. De är bara mera By the book. Pengar kan de ju gödsla med…:-)

  5. Jag har mina rötter i Norge. Jag tror att sådant här är vanligare i Norge än i Sverige. Hela servicesektorn rent generellt är underlägsen den svenska.


Sorry, the comment form is closed at this time.

Blog at WordPress.com.
Entries and Comments feeds.